HEB JE ZIN OM DE BOEL VAN ZOLDER TE HALEN EN DE KAMER TE VERDUISTEREN?

Smalfilm digitaliseren

Wanneer je je 8mm film op een goede manier over wilt laten zetten, dan ben je hier op het goede adres. We maken gebruik van de zeer geavanceerde FlashScan8 om je Super 8 en 8mm film over te zetten. Onze klanten reageren: "Het eindresultaat overtrof mijn verwachtingen. Hoewel de film niet altijd in ideale omstandigheden was opgeslagen, is de overdracht en restauratie op voorteffelijke wijze uitgevoerd. "

“Is 8mm film conversie mogelijk ?”  

De meeste mensen zijn zich er niet van bewust dat 8mm positieve film nooit was bedoeld om te worden omgezet naar video. Het klinkt ongelofelijk, maar positieve film was eigenlijk alleen bedoeld voor weergave op een projector. Negatieffilm daarentegen, was bestemd voor 8mm film conversie naar video of film conversie naar positieve 8mm film.  

Veel bedrijven zetten een 8mm film over door de film af te spelen op een projector en de afbeelding via een spiegel met een camcorder op te nemen. Het is vervolgens te hopen dat de camcorder voldoende kwaliteit heeft om de 8mm film reproduceren.

Natuurlijk is de camcorder-technologie in de loop der jaren beter geworden, maar deze "budget film overdracht machines" die gebruikt worden door hobbyïst-bedrijven produceren slechte resultaten ten opzichte van de 8mm film.

Je zou dit kunnen testen door een filmpje over te laten zetten en het resultaat op je TV te bekijken, terwijl je de film draait op de projector.

Dit is een goede manier om te testen hoe goed de 8mm film conversie echt was.

Maar net zoals je een foto niet zult digitaliseren met behulp van een fototoestel, moet je echt niet proberen je film met een camcorder om te (laten) zetten.

Het resultaat zal in alle gevallen teleurstellend zijn.

Adaption kan je 8mm film converteren naar DVD en andere digitale formaten tegen redelijke kosten. In feite ligt de prijs voor een digitale versie van uw film met restauratie op ongeveer driekwart van het niveau van de originele film met Kodak verwerking. Dat was in de jaren 70 immers ongeveer 20 gulden voor 3 minuten film. Dus een 120 meter spoel (dat zijn 8 filmpjes) kostte ongeveer 160 gulden. Dat is zo'n 72 euro.

Dus, ben je van plan je 8mm film te laten digitaliseren, denk dan aan Adaption.

Wij bereiken uitstekende resultaten met de restauratie en de overdracht. Ook de kleuren zijn geweldig!