PAK JE DAT FOTOALBUM NOG WEL EENS UIT DE KAST?

Foto’s scannen


Wanneer je enkele of een hele partij foto’s wilt laten scannen, ben je bij Adaption aan het juiste adres. Wij gebruiken alleen kwaliteitsscanners. 

Elke foto wordt met zorg behandeld. Afhankelijk van de kwaliteit waarin je laat scannen wordt het afwerkingsniveau bepaald. Bij BUDGET-SCAN zorg je zelf voor de nabehandeling, zoals het bijsnijden en draaien van de scans. Ook eventuele kleurcorrectie en wegwerken van beschadigingen verzorg je zelf. 

Bij de STANDAARD-SCAN worden alle afbeeldingen bijgesneden, waar nodig gedraaid en basis kleurcorrecties worden toegepast.

Tot slot kennen we de PRO-SCAN. Uiteraard worden alle afbeeldingen bijgesneden, waar nodig gedraaid en basis kleurcorrecties worden toegepast, maar we gaan nog verder. Beschadigingen als vouwen en scheuren in foto’s worden in de scan geretoucheerd, Vlekken worden zoveel als mogelijk weggewerkt. Kortom: we besteden bijzonder veel aandacht aan elke individuele foto.

Normaal gesproken scannen we de BUDGET-SCAN in 600 dpi; de STANDAARD-SCAN in 1200 DPI en de PRO-SCAN in 4000 DPI.

De twee eerstgenoemde resoluties zijn (ruim) voldoende voor bijvoorbeeld een diashow op TV of het maken van een fotoboekje via een afdrukcentrale. De PRO-SCAN levert het best mogelijke resultaat, goed voor vergrotingen en professioneel archiveren. 

Wij leveren de bestanden als JPG af, TIFF is ook mogelijk. Andere formaten op aanvraag. 

Wij schrijven de bestanden weg op een topkwaliteit DVD, maar naar wens kan dit ook op USB of externe harde schijf, die je zelf aan kunt leveren. Desgewenst kunnen wij een schijf tegen gangbare prijzen bijleveren.

Wij kunnen scannen tot formaat A3, dat is (ongeveer) 30x40 cm! Dat betekent dat we zelfs de grote foto’s uit je trouwalbum kunnen scannen, ook rechtstreeks uit het album. Voor het scannen vanuit een album wordt wel een toeslag gerekend.