WERKT DIE DIAPROJECTOR NOG WEL?

Dia’s scannen

Wanneer je enkele of een hele partij dia’s wilt laten scannen, ben je bij Adaption aan het juiste adres. Wij gebruiken alleen kwaliteitsscanners zoals de Nikon 5000ED. 

Elke dia wordt met zorg behandeld. Afhankelijk van de kwaliteit waarin je laat scannen wordt het afwerkingsniveau bepaald. Bij BUDGET-SCAN zorg je zelf voor de nabehandeling, zoals het bijsnijden en draaien van de scans. Ook eventuele kleurcorrectie en wegwerken van beschadigingen verzorg je zelf.

Bij de STANDAARD-SCAN worden alle afbeeldingen bijgesneden, waar nodig gedraaid en basis kleurcorrecties worden toegepast. 

Tot slot kennen we de PRO-SCAN. Uiteraard worden alle afbeeldingen bijgesneden, waar nodig gedraaid en basis kleurcorrecties worden toegepast, maar we gaan nog verder. Beschadigingen worden in de scan geretoucheerd, Vlekken worden zoveel als mogelijk weggewerkt. Kortom: we besteden bijzonder veel aandacht aan elke individuele dia.

Normaal gesproken scannen we de BUDGET-SCAN in 600 dpi; de STANDAARD-SCAN in 1200 DPI en de PRO-SCAN in 4000 DPI. Andere resoluties zijn op aanvraag beschikbaar.

De twee eerstgenoemde resoluties zijn (ruim) voldoende voor bijvoorbeeld een diashow op TV of het maken van een fotoboekje via een afdrukcentrale. De PRO-SCAN levert het best mogelijke resultaat, goed voor vergrotingen en professioneel archiveren.

Wij leveren de bestanden als JPG af, TIFF is ook mogelijk. Andere formaten op aanvraag.

Wij schrijven de bestanden weg op een topkwaliteit DVD, maar naar wens kan dit ook op USB of externe harde schijf, die je zelf aan kunt leveren. Desgewenst kunnen wij een schijf tegen gangbare prijzen bijleveren.

Wij kunnen (bijna) elk formaat dia scannen, ook glasdia’s.